Interesser

Klassisk guitar

Lidt sent takker jeg mine forældre for at få mig at lære at spille et instrument. Jeg begyndte tidligt på blokfløjte, og startede med klassisk guitar da jeg blev tolv. Min første lærer var Karin Dupont på Birkerød Musikskole. Senere tog jeg lektioner hos Per Henrik Andrésen, og musikteori hos Anette Faaborg. Jeg kan ikke sige, at jeg har forbedret mine evner i mange år nu, men jeg stadig finde glæde i at spille privat.

Medlem af Dansk Guitar Selskab

Genealogi

Da det gik langsomt for forretningen i starten af 90’erne stødte jeg på en lille bog, som jeg tror, min bedstemor, Frida Cecilie Sønderskov, født Carlsen, havde fået offentliggjort ved H. Struer, 1924, Optegnelser om Lars Lassen og hans Slægt. Jeg digitaliserede data derfra, hovedsagelig om hendes familie, og offentliggjorde den på nettet.

Samtidig fik jeg kontakt med Steven D Petersen, og opdagede, at jeg havde slægtninge i Staterne. Min oldemors bror, Otto, emigrerede til Greenville, Michigan, i 1901, og Steve er hans barnebarn. I år (2006), hvor min nye arbejdsplads har sendt mig til USA to gange, havde jeg lejlighed til at mødes med ham for første gang. En fantastisk fyr – på mange måder lige som mig. Besøg hans netsted www.finishconsultant.com

Badminton

Det meste af mit liv har jeg ikke haft behov for anden motion, en lidt cyklen til arbejde, men dels er der ikke mere noget arbejde at cykle til, og dels begynder alderen at tynge lidt, så da jeg var gået på pension og havde tid om formiddagen, meldte jeg mig ind hos Formiddagsspillerne i Rudersdal Badminton. Jeg er endda blevet rimelig flink til det, selvom det til stadighed er et problem at spille double med de gamle her, hvor jeg ellers tidligere har spillet single.

Bueskydning

Jeg tog jagttegn for at beholde det gevær min far efterlod sig, og nogle år senere tænkte jeg det kunne være sjovt at gå på buejagt. Jeg havde læst Torben Cramers beretninger om storvildtsjagt i Afrika, og anskaffede en jagtrecurvebue som hans. Til træning meldte jeg mig ind i Lyngby Bueskyttelaug, som den nærmeste og bedste forening. To gange har jeg nu bestået teorien, men det kniber stadig med at ramme til den praktiske prøve, selv om jeg gik over til compoundbue.

Frivilligt arbejde

Tiden skal gå med noget, så jeg har taget lidt forskellige ting op de senere år: It-undervisning for ældre, mentoring af anbragte børn og start af en lokal Repair Café.