Facebook – del og hersk

Facebook svømmer over med opfordringer til at dele alt mellem himmel og jord, men tænker du over forskellen på at dele og at synes godt om, før du gør det ene eller det andet?

Del og hersk

Jeg har vist sagt det før, men jeg mener der bliver delt alt for meget og synes godt om alt for lidt. Her er forklaringen:

Når du deler noget, starter du forfra med et eller andet interessant på din egen tidslinje, hvor du måske får et par fattige synes godt om’er i stedet for at de går til det originale, interessante opslag. En god grund til at dele kan være, at du tænker opslaget tegner et godt billede af dig selv, som du gerne vil have stående på din egen tidslinje. Min opfordring er, at skrive noget originalt selv.

Hver eneste dag ser jeg den slags delinger, hvor jeg hellere vil bidrage til at synes om det originale opslag end delingen. Det kan også lade sig gøre, men her må jeg en omvej ad den henvisning, der findes over delingen, og det spilder tiden.

Det kan også være en fordel, hvis jeg tænker det er for fjollet, men alligevel ønsker at give min lidt fjollede fb-ven et klap på ryggen, for jeg ved det ikke kommer videre.

Årsagen til de alt for mange delinger skyldes formentlig, at mange ikke er klar over, at deres synes godt om‘er også deles / kommunikeres af Facebook til deres venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.